Mad, motion og mental stimulering.

Mad, motion og mental stimulering  

Det er de 3 ting, der giver os en god, glad og velfungerende hund.  

Mad. Hvis hunden fodres med dåsemad, er der ofte meget sukker i, og det giver et ustabilt blodsukker hos hunden. Hvis den desuden får mange godbidder – og et stykke kage indimellem – så er det slet ikke unormalt, at den bliver fuld af energi, humørsyg og irritabel – akkurat ligesom mennesker kan blive det. Og når hunden bliver sådan, er det også vejen til ballade. Hvis hunden ikke kan komme af med sin energi ved løb eller leg, finder den bare en anden måde at afreagere på, og det er ikke nødvendigvis en måde, som vi syntes om! 

Hunde skal holdes slanke hele livet, for så lever de længere, og man kan holde mange sygdomme fra døren. Hoftedysplasi er udbredt hos lidt større hunde, og det er bevist, at det belaster hundens hofter og albuer mindre, når den er slank. Små hunde kan have problemer med at holde knæskallen på plads. Det viser sig ved små ”hinke”- bevægelser, og er hunden for tung, vil knæskallen oftere ryge ud af led, hvilket slider og belaster den yderligere.  Så sørg for at din hund får den næring, der er i et godt og ikke nødvendigvis dyrt fuldfoder.   

Motion. Alle hunde skal have motion. Men selvfølgelig har nogle hunde et større behov end andre. Da man i sin tid valgte, hvilken hund man ville have, så sagde man også ja til at indfri hundens behov for motion. Selv ældre hunde skal have motion; det holder dem stærke og i god form, og vi får lov at beholde dem lidt længere. Det giver også en roligere hund inden døre, og leger de desuden med andre hunde, får de deres motion på en måde, vi mennesker ikke kan tilbyde det. En lille bonus er, at de også bliver gladere hunde, når de får styrket deres sociale kompetencer med andre hunde.   

  

 Mental stimulering. Hvis din hund er i rigtig god form, fordi du er flink til at give den motion, så kan det stadig ske, at du har en hund, der finder på narrestreger. Manglende mental stimulering er det mest oversete problem hos en hund. Vi mennesker tror, at har vi bare travet i timevis, så må det være godt nok. Men hunde skal bruge deres hoved. Hunde vil være sødere og gladere hunde, hvis de gik lidt kortere ture og blev stimuleret i deres hoved i stedet for. Det kan være ved agility, apporteringstræning, gemme/finde lege eller ved være sammen med andre hunde. Lær din hund noget nyt og træn til den kan, – og lær den så igen noget nyt – hele livet igennem! Man siger, at man ikke kan lære gamle hunde nye tricks, men det er noget sludder. En 10 år gammel hund kan lære alt det en ung hund kan. Det kan bare godt være, at det tager lidt længere tid – ligesom med mennesker. Selvfølgelig er den mest lærenem, når den er ung, men du må ikke snyde den for nye spændende udfordringer, selvom den er op i årene. 

 Det er derfor også en god idé at gå til hundetræning. Her får du hele tiden ny inspiration, hunden lærer at forholde sig til andre hunde og bliver derved stimuleret. 

   

Mad, motion og mental stimulering! Det er vejen til den hund, du altid har ønsket dig.  

Skrevet af Camilla Davidsen  


Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2021 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner