Hvornår er man en god hundeejer?

Man har de bedste intentioner, når man henter sin nye hund. Man vil være en god hunde ejer.

Man ved godt, den skal have det rigtige foder og gå gode lange ture, også når det regner. Det starter også meget godt for de fleste. Og for mange ender det også sådan.

Men hvad er grunden til at der er så mange, der smider håndklædet i ringen på vejen? Raske hunde som aflives, gives væk til andre, eller bare ender hjemme uden at blive brugt.

De energiske vovser, det er dem, der aflives fordi de har bidt eller splittet det hele ad, og som ingen anden vil have. Hunde der gives til nye ejere, er ikke opgivet helt endnu, men de giver som regel visse udfordringer til den nye ejer.

De hunde der ender som inventar har jeg faktisk mest ondt af. Det er de søde, flinke hunde, der ikke gør noget som helst forkert. Dem, der finder sig i ikke at blive gået tur med, men som stadig bliver i haven. Som finder sig i, hvad børnene nu kan finde på at udsætte dem for, jo, jeg har eksempler på hunde, der er blevet brugt som skammel, men for det meste skal de bare ”gå ud og læg dig”, og det gør de så. Nogle glemmer at få vand indimellem, men hvis de tigger længe nok, kommer der nok en der kan orke at give dem en sjat. Og foderet bliver billigere og billigere. Dyrlæge besøgene sjældnere og sjældnere, der skal simpelthen mere til før de kommer til en dyrlæge end hos andre mennesker.

 Andre går over i den anden grøft. Det er ligeså forkert. De behandler deres hund som en baby. Den må nærmest ikke gå selv, og den får alt, hvad den vil have og styrer hele huset, og dyrlægen ser den ofte for små ligegyldige ting, og ejeren er pylret omkring den. Den får det bedste mad, indimellem ikke det sundeste, men det den gerne vil have. Og udstyret til hunden er oppe i en klasse, hvor det ikke hører hjemme. Hunden styrer hjemmet, hvornår den vil lege, ud og gå tur, hvor den vil sove, hvem der må sove sammen, ja, endda om far må sidde i sofaen ved siden af mor. Det lyder som en joke, men det er det bare ikke for de familier, hvor det faktisk er sådan.

Tag hunden tilbage til hundelivet. Brug din hund til noget. De kan så meget mere end blot at komme, når man kalder, gå pænt med og uden snor, og sidde pænt. Tænk på hunde, der snuser sig frem til kræft, finder folk, der ligger i ruiner, narkohunde, hjælpehunde, og jagthunde. Tænk på agility, dog dancing, sportræning og lydighedsrally. Hunde kan så meget, og hvis du forventer af den, at den kan så lidt, er det da klart den “kravler på væggene” for at beskæftige sig selv.

Da du sagde JA til at få en hund, sagde du ja til at give den et godt hundeliv. Et godt hundeliv indebærer motion, ordentlig mad og mental stimulering livet igennem. Ikke kun det første år – det er bare det hårdeste år- men hele livet.

En lydig hund er en hund du bliver glad for!

skrevet af Camilla Davidsen

 

 

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2018 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner