Hvordan får du mest ud af at gå til hundetræning?

Få mere for pengene og en hund der hurtigere bliver lydig…

Når man vælger at gå til hundetræning med sin hund, er det klart bedst at være få på holdet. På den måde får både du og din hund meget mere ud af træningen. Når der er tid til den enkelte hund og fører, kan træneren lettere se, hvad problemet er og give gode anvisninger på, hvordan man får rettet op, i stedet for man står og udfører opgaven forkert flere gange, inden det bliver opdaget.

Men det er også dit eget ansvar at få mest muligt ud af træningen. Hvis der er øvelser, der foregår efter tur, så kig nøje efter, hvilke fejl de andre laver (og lær af det du ser og hører), i stedet for at stå og småsove indtil det er din hunds tur. Sørg også for at lære din hund at sidde stille og roligt ved dit ben, mens den venter; ikke ligge og rulle rundt, æde græs, kræve klap og kæl eller trække i snoren.

Du kan selv træne meget, mens I bevæger jer rundt til hundetræning. Ikke-trække-i-snoren er jo vigtigst af alt, men forsøg også at få hunden til at kigge op på dig og holde kontakten i stedet for at snuse og kigge efter de andre hunde.

Hvis I er ved at indøve “dæk” efter tur, så lav flere dækøvelser i træk, når det har været din tur – hvis du tyvstarter og ikke gør det helt rigtigt, er der stor chance for, at du får indøvet noget forkert.

Hunde, der er rigtigt dygtige til deres øvelser, skal finpudse det, de gør. “Dæk” er et rigtig godt eksempel.

Første step: Du sidder på hug og trækker godbidden frem foran hunden, der så gerne skal lære at lægge sig ned og hente godbidden. Først når hunden har lagt sig, siger du “dæk”, slipper godbidden og roser. HUNDEN SKAL BLIVE LIGGENDE!

 

Andet step: du sidder ikke på hug, men står bøjet ned over hunden og trækker godbidden frem indtil hunden lægger sig. Først når hunden har lagt sig, siger du “dæk”, slipper godbidden og roser. HUNDEN SKAL BLIVE LIGGENDE!

 

Tredje step: Du viser bare med en finger, der glider ned mod underlaget, at hunden skal dække. Du siger “dæk” og først, når hunden har lagt sig, slipper du godbidden og roser. HUNDEN SKAL BLIVE LIGGENDE!

 

Fjerde step: Du siger kun” dæk” med munden, og hunden lægger sig. Først når hunden har lagt sig, giver du godbidden og roser. HUNDEN SKAL BLIVE LIGGENDE!

Mange hunde rejser sig igen, når man har givet godbidden, som havde godbidden sagt  ”fri”. Det er ikke så heldigt at lære sin hund dette. Husk derfor at holde hunden i øvelsen, selvom den får godbidder. Det er først, når du siger “fri” eller “plads”, at den må rejse sig op igen.

Så op på dupperne, når du er til hundetræning – så bliver det rigtig sjovt at træne sin hund!

Skrevet af Camilla Davidsen

 

 

 

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2018 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner