Hundetræning: Det er ingen videnskab

 

Det ser ikke særlig svært ud, og det er det faktisk heller ikke. Hvis hunden forstår, hvad vi vil have den til og er som hunde er flest, så har den lyst til at behage sin ejer.

 

 De senere års hundetrænings metoder er blevet blødere og mere positive. Ingen tvivl om at det er godt, og strengt nødvendigt i forhold til tidligere tiders hårde indlæringsmetoder. Men indimellem bliver det også for meget af det gode. Hos www.hundemotivation.dk prøver vi at være den bløde mellemvej.

En hund er indrettet sådan, at den altid vælger den mentalt stærkeste og klogeste som sin leder og ikke nødvendigvis den største og stærkeste.

En hund kan ikke tale menneskesprog og kan ikke lære det. Men vi kan lære at tale hundens sprog, hvis vi blot sætter os lidt ind i sagerne. Man hører om hvalpe, der går til hvalpemotivation/hvalpetræning og som brækker sig i lårtykke stråler, når de kommer hjem, af alle de godbidder, de har fået til hundetræning.

Godbidder hjælper til indlæring af en kommando, hvilket jo er rigtig fint, men det var da bedre, at hunden forsøgte at ”please” os, og som belønning ikke få meget andet for det end opmærksomhed, kammeratskab og ros. En enkelt godbid indimellem skader heller ikke. Man kan jo vælge, hvilke kommandoer man vil bruge sine godbidder til. Indkald er en oplagt mulighed, og dæk er også lidt sjovere, når man kan lokke sin lille uldtot ned at ligge på en hyggelig måde.

Tydelighed, det er alfa og omega. Mange gode hundeførere har gennem tiden trænet hunden uden hverken vold eller godbidder, og det kan sagtens lade sig gøre at få en super hund alligevel. Men er du en utydelig leder, så kan du have de bedste hundeguffer i lommen, og det vil ikke ændre noget som helst. Hunden skal forstå, hvad du mener til alle tider, og det er dit ansvar at sørge for, at den forstår det. 

En lydig hund er en hund man bliver ekstra glad for!

Skrevet af: Camilla Davidsen

 

 

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2021 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner