Kræsen hund – hunde der har maden stående fremme- småt spisende hunde

Kræsne hunde- hunde der har maden stående fremme- småt spisende hunde

Det giver sig selv at forslugne hunde ikke har maden stående fremme, de æder den jo! Så de får portioner, der passer til dem, og sådan burde alle hunde have det. Lad mig endelig forklare hvorfor:
De tynde hunde, eller hunde uden appetit, hunde, der er kræsne og i det store hele kun spiser for at overleve, har tit madskålen stående fremme. Det argument jeg mest hører er, at så spiser den da lidt indimellem.  Hunden tager sig et par bidder og går igen. Disse hunde ville spise mere og bedre, hvis du fulgte planen, jeg foreslår herunder.
• Du skal fodre hunden 2 gange dagligt (det er klart at hvalpe op til 6 måneder får 3 gange).

 

• Hunden skal have tørfoder (allergiske hunde har virkelig bedre af at få BARF, men det er ikke det artiklen her handler om).

 

• Det ene måltid spises i skål, det andet skal man arbejde for (søge, aktiveringsleg). Med mindre hunden fejler noget er det en uskik at tilsætte noget i foderet, heller ikke olie, for har hunden brug for olie, er det den behøver, et andet foder. Hunden får et FULD foder og fuld betyder, at der er alt i foderet, som din hunde burde have brug for.

 

• Hunde skal sidde pænt og vente på at få ”værsgo” (forventning). I det øjeblik de ikke er over deres foder, skal det tages fra dem. Det står ikke lige fremme en halv times tid, eller 5 minutter efter de er gået. Så længe hunden spiser, er det fremme, når den mister interessen, er det væk. Pointe: man skal holde sig til, ellers får man ikke noget!

 

• Der skal aldrig være mere i skålen end hunden kan spise helt op- nogle hunde efterlader nogle få foderpiller, du bør opfordre den til at spise dem også – du skal kun opfordre, hvis det er et par foderpiller, ikke hvis det er en halv portion, så tager du den bare væk. Husk ikke at fylde skålen op og lade hunden gå, når den ikke kan proppe mere ned. En mindre afmålt portion, som hunden kan overskue at gøre færdig er det rette at gøre.

 

• Hunde uden ædelyst skal have dagens sidste måltid meget sent (hvis du har haft skålen stående fremme, ved du sikkert erfaringsmæssigt, at det også er meget sent den plejer at spise).

 

Nogle hundeejere har altid maden stående fremme, og det giver for nogle slet ikke anledning til bekymringer- de kan bare gøre som de plejer, men måske man alligevel kunne få en ide om, hvorfor hunden har nogle vaner/uvaner. Tingene hænger sammen, så har du en hund, der graver sit kødben ned, ikke kan belønnes med godbidder osv. så kunne du jo tænke over, om du fortsat vil have foderet til at stå fremme.

walter

 

DET HER ER, HVAD DER KAN SKE HVIS DIN HUND HAR FODERET STÅENDE FREMME:

  • Hunde der har maden stående fremme, er aldrig sultne, aldrig mætte og hos nogle kommer det til udtryk i rastløshed. Som igen kan give sig udtryk i for eksempel at gø ad stort set ingenting

 

  • De gør sjældent noget færdigt: kødben og den slags er ikke interessante, eller i hvert fald kun i ganske kort tid, eller hvis det er noget særlig let at tygge på. Hundene mister hurtigt interessen for at søge, hente og udføre opgaver. Alternativt: vil kun spise, hvis der stilles krav om at udføre opgaver.

 

  • Hunde, der har maden stående fremme, kan være svære at belønne med godbidder, eller  de spiser sig mætte i godbidder.

 

  • De får dårlige tænder for de gider ikke tygge, eller gnave i det, der holder tænderne i orden. Graver tyggeting/kødben ned, for de magter ikke opgaven.

 

  • De får en dårligere fordøjelse.

 

  • Uregelmæssige toiletvaner.

 

  • For nogle hunde, er det heller ikke uvæsentligt at det er dig, der fodrer- du bliver deres mad ressource.

 

  • Mange hunde spiser meget mindre, når maden står fremme hele tiden. Forventningens glæde er totalt væk.

 

  • Ejeren begynder at tilsætte lidt ekstra guf, og så spiser hunden, og den dårlige spiral er i gang, hvor hunden bliver mere og mere kræsen, for det, der får hunden til at spise nu, virker ikke for altid, men kun i en meget kort periode.

Husk! det tager en hund 10 dage at lære at spise, og du skal ikke blive forundret, hvis din i forvejen slanke/tynde/kræsne hund bliver en hel del tyndere på de 10 dage. Men jeg lover, at hvis du følger planen herover, så kan alle raske hunde lære at spise deres mad. Men du skal kunne holde ud! Kan du det??

IMG_2264

Skrevet af: Camilla Davidsen

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

One Response to “Kræsen hund – hunde der har maden stående fremme- småt spisende hunde”


Trackbacks/Pingbacks

.

Copyright © 2018 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner