Få hunden du drømmer om

Det er næsten blevet gjort til en videnskab at have hund, men det behøver det ikke være. Der er nogle simple ting man skal følge, og så kan det næsten ikke gå galt.

Mad: 

 

Det siger sig selv, at får din hund kun kiks og lagkage eller dåsefoder, der indeholder masser af sukker, så opfylder du langt fra behovet hos den. Hvis du ikke føler, du har virkelig check på det med foderet, så stol på din hundetræner eller dyrlæge, og giv din hund et godt solidt fuldfoder.  

Der er for og imod at give det vådt eller tørt, men en variation er fint. Eksempelvis kunne morgenmaden serveres tørt (godt for tænderne, og fordøjes langsomt gennem dagen) og lidt vådt til aften (lugter godt – synes hunden, og er mildere for fordøjelsen). Man kan indimellem supplere med et æg, lidt ymer eller hvad man har ved hånden, men det er kun for ens egen skyld, for hundens behov er dækket via fuldfoderet.

Gå efter et dansk produceret foder med rene råvarer, hvor der ikke er tilsat tilsætnings- eller farvestoffer. Giv gerne et kraftben af okse ind imellem, hvis din hund kan tåle det, og hvis den ikke kan, så forsøg at hærde maven frem for at gøre maven endnu mere sart.

Motion:  

Det burde stå i hundeloven, at alle hunde skal have sin daglige motion. Selvfølgelig er nogle typer og racer mere motionskrævende end andre, men alle har deres behov, og er de dækket, så er vi et godt stykke på vej til den glade hund, vi ønskede os, da vi anskaffede os den. Motion er ikke kun at spurte hovedløst rundt, det kan også være en cykeltur. Husk dog at hunden skal være udvokset, og man kan på alle cykler montere det, der hedder en ”springer”, som er en arm, der monteres under sadlen, og som gør at hunden løber lige og ikke trækker sig selv skæv. En sikker måde at give hunden motion på. Hunden trækker ikke, du har begge hænder på styret, og hunden kan ikke løbe ind i forhjulet. (vi sælger den i vores forretning for 599,-kr).

Motion kunne også være svømning. Det kan være i en sø, i havet eller i kan benytte en hundesvømmehal, hvilket hunden elsker, eller kan lære at elske, så er det mental stimulering.

Det kan være en dejlig løbetur, enten med snor eller uden. Med snor har vi endnu en smart ting i butikken nemlig en Løbesele med reflex, så man har begge hænder fri, men hunden er i snor (kr.600,-)

 

Mental stimulering:

 Ja det siger næsten sig selv, og de fleste af os har det let i starten, for mental stimulering er let for den lille hvalp.

Alt nyt er jo mental stimulering, men hvad med den voksne hund? Eller den ældre hund? Din hund skal undervises og udvikles hele livet igennem, så spar på krudtet og de skønne tricks. Vent til det du er i gang med sidder lige i skabet, inden du kaster dig over det næste.  

Og bliv ved med at gå til undervisning, og søg inspiration uanset hvor gammel din hund er. Led efter hold der kan mere, end du kan. Meld dig gerne til et sted, hvor du vil være blandt de dårligste på et hold. Så vil du og din hund lære mest. Det er super vigtigt, at du også lader din hund lave en del øvelser, hvor den skal arbejde selvstændigt og ikke vente på dine instrukser og dirigeringer hele tiden, så den beholder sin selvstændighed. Nogle racer er meget mere selvstændige end andre og skal trænes i at holde denne selvstændighed i skak, og andre skal opmuntres, men fælles er for dem begge, at de skal have lov at udfolde sig.

Timing:

Åh, timing. Du kommer ingen vegne i din hundetræning uden den. Det er lige før, det er den ting, du dårligst kan undvære. Du skal kunne irettesætte eller rose i det sekund, og indimellem lige inden det sker, så det er meget vigtigt, at du kan se, hvad der sker, og hvad der kommer til at ske lige om et øjeblik. Når din hund rammer teenage månederne er det endnu vigtigere end ellers, for det er her du kan være forudseende og sørge for, at det arbejde du har på plads, bliver på plads og ikke forsvinder. Uanset om du bruger godbidder eller ros som belønningsform så virker det ikke, hvis du konstant er et par sekunder bagud. Der kan ske meget for en hund på bare et par sekunder, hvis den er distraheret! 

Tydelighed:

Her menes der kropssprog, stemme, ros, tilrettevisning, line, fløjte og godbidder. Alle hjælpemidler, der kan vise din hund, HVAD det er, du vil have den til, og hvor du vil have den hen.

Hvorfor skulle hunden vælge en anden vej, hvis den vej du viser er tydelig klar, bred og stærk? Men hvis du lyser lidt den vej, og lidt den vej, og liiiiige lidt derhen, så er det måske ikke så underligt, at hunden til sidst selv vælger. Sørg for at være så tydelig for hunden som nat og dag. Sort og hvid. Rigtig eller forkert. Så hvis man var blind eller døv – eller hund – var man ikke i tvivl. Hvis en øvelse kikser, er det også rart at kunne sige, at du var så tydelig, at du ikke kan bebrejde dig selv, at det gik galt, (udover at du måske pressede grænserne lidt for meget, men så går du jo bare et skridt tilbage, så kører det igen.)

Held og lykke med: Mad, Motion, Mental stimulering, Timing og Tydelighed.

Skrevet af: Camilla Davidsen

 

 

 

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2020 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner