Gør hundetræningen interessant for dig og din hund

De fleste hunde elsker træning. Det skal bare blive ved med at være spændende og udviklende for hunden. Og her halter mange ejere bagefter.

 

En hund kan på under 2 uger lære simple ting som: Ikke trække, komme når man kalder, sitte, dække og den slags basisøvelser.

Hvorfor står der så hunde og ejere til hundetræning gang efter gang og ikke kan? Enten træner de ikke nok. Eller også er det ejeren, der skal i skole, og så kan 2-3 enetimer være penge og tid, der er givet godt ud. Nogle hunde har voldsomt svært ved at koncentrere sig, når der er andre hunde i nærheden, og her er det igen vigtigt, at hundeføreren har passet sin træning hjemme, så man er sikker på, at hunden VED, hvad der forventes af den, og hvornår den vælger sin fører fra for noget mere interessant. Igen kan enetimer, og vi taler om ganske få enetimer, virkelig være en hjælp. Men også hold uden for mange hunde er en god idé. 

Hos www.hundemotivation.dk har vi mikrohold med et lille antal hunde på holdet, så der er tid til hvert enkelt individ og tid til individuel undervisning undervejs. Samtidig er der ikke så mange hunde at skulle forholde sig til, hvis man har en hund, der har svært ved det.

Begynder hunden først at finde ud af, hvornår den kan snøre sin ejer, så kan det være en ond spiral at komme ud af igen, og det er kedeligt at blive ved at øve sig på basistræning, når en hund har kapacitet for så meget mere. Spor – træning, agility, søge-lege, apporteringslege, cykelture og andet, det er det, vi skal i gang med. Men kan man ikke det grundlæggende, svarer det til, at der kommer nogen og siger de vil skrive en bog uden at kunne alfabetet.

Mange søger efter decideret hvalpetræning, og det er faktisk lidt synd, for så mange hvalpe sammen har rigtig svært ved at koncentrere sig. Det bliver lettere, hvis der kun er et par hvalpe og resten er mere voksne hunde. I naturen ville hvalpene jo heller ikke mødes indimellem med andre hvalpe, så det er mere naturligt, at alle hunde uanset ´årgang og model´ er sammen indimellem, for det er virkelig vigtigt, at hunde er sammen med andre hunde. Kan de ikke det, så skynd dig at melde dig til hundetræning og få det lært! Alt andet er synd for dig og for din hund.

En lydig hund er en hund, man bliver ekstra glad for!

skrevet af Camilla Davidsen

 

 

 

Spørgsmål ? E-mail camilla@hundemotivation.dk tlf. 20 22 44 14

.

Copyright © 2018 hundemotivation.dk. Det behøver ikke at være hundedyrt: Privat Politik hundetræning Link Partner